Kotlety jajeczne ulubione

Szybki obiad to u mnie kotlety jajeczne. Proste w przygotowaniu i pyszne! Kotlety jajeczne doprawiam solą i pieprzem, a dla smaku dodaję posiekany szczypiorek.

kotletykotlety jajecznePrzekąski

Czas przygotowania:
40 min.
Ocena:

(średnia 4.15 z 196 głosów)

Składniki:

  • 10 jajek gotowanych na twardo
  • 2 jajka surowe
  • 1 duży pęczek szczypiorku
  • 3 łyżki bułki tartej
  • pieprz
  • sól do smaku
  • olej do smażenia
  • bułka tarta do panierowania

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Ugotowane jajka obrać,posiekać,dodać pokrojony drobno szczypiorek.
  • Dodać 2 całe jajka,3 łyżki bułki tartej,vegetę,pieprz i sól do smaku.
  • Wymieszać dokładnie, formować kotlety jajeczne, maczając rękę w wodzie.
  • Panierować w bułce tartej, smażyć na oleju na małym ogniu. Kotlety jajeczne powinny mieć ładny, złoty kolor.
  • Smacznego! Kotlety jajeczne polecam podać do sałatki i ziemniaków z wody lub ziemniaczanych łódeczek. U mnie czasem też podawane są z kajzerką.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy