Kotlety jajeczne ulubione

Szybki obiad to u mnie kotlety jajeczne. Proste w przygotowaniu i pyszne! Kotlety jajeczne doprawiam solą i pieprzem, a dla smaku dodaję posiekany szczypiorek.

Dodany przez:

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
13 porcji
Ocena:

(średnia 3.12 z 49 głosów)

Składniki

  • 10 jajek gotowanych na twardo
  • 2 jajka surowe
  • 1 duży pęczek szczypiorku
  • 3 łyżki bułki tartej
  • pieprz
  • sól do smaku
  • olej do smażenia
  • bułka tarta do panierowania

Przygotowanie

  1. Ugotowane jajka obrać,posiekać,dodać pokrojony drobno szczypiorek.
  2. Dodać 2 całe jajka,3 łyżki bułki tartej,vegetę,pieprz i sól do smaku.
  3. Wymieszać dokładnie, formować kotlety jajeczne, maczając rękę w wodzie.
  4. Panierować w bułce tartej, smażyć na oleju na małym ogniu. Kotlety jajeczne powinny mieć ładny, złoty kolor.
  5. Smacznego! Kotlety jajeczne polecam podać do sałatki i ziemniaków z wody lub ziemniaczanych łódeczek. U mnie czasem też podawane są z kajzerką.
jajka obiad przekąska kotlety szczypiorek kotlety jajeczne
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze