Kotlety z kalafiora

Kotlety z kalafiora - pyszny sposób na warzywne kotlety. Kalafiora jest delikatny, świetnie smakuje z ulubioną surówką i sosem jogurtowym.

kotlety

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Poziom trudności: Łatwy
Ocena:

(średnia 4.28 z 272 głosów)

Kroki wykonania:

  • 1.Kalafior ugotować w wodzie z solą na pół miękko. Ugotowany utłuc tłuczkiem do ziemniaków. Dodać do tego: 2 jajka, sól, pieprz i 3 łyżki bułki tartej lub mąki pszennej (tyle, aby można było formować kotlety), czosnek przeciśnięty przez praskę. Opcjonalnie, jeśli lubimy, dodajemy posiekaną zieleninę, tj. : koper lub pietruszkę.
  • 2.Następnie formułujemy kotlety i obtaczamy je na końcu w pozostałej części bułki tartej. Smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Kotlety z kalafiora podajemy z surówką i np. sosem jogurtowym lub sosem czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Czas przygotowania: 50 min.
Kotlety z kalafiora
Smaczne kotlety

Alex_M

Kotlety z kalafiora