Koreczki z szynki

Przygotowanie:30 minut Gotowanie: 1 I 1/2 godziny Peklowanie: 2 dni Porcja: 190 kcal Składniki na 20 porcji

koreczkiPrzekąski

Czas przygotowania:
30 min.
Kalorie:
190.00 kcal
Ocena:

(średnia 4.5 z 147 głosów)

Składniki:

  • 2 i 1/2 kg szynki wieprzowej
  • 20 goździków
  • laska cynamonu
  • po 4 ziarna jałowca i pieprzu
  • 3 ząbki czosnku
  • łyżeczka cukru
  • 4 łyżki Soli peklowej PRYMAT
  • marchewka
  • seler
  • cebula
  • pietruszka
  • sól
  • pieprz
  • NA KORECZKI:
  • posiekana natka
  • majonez
  • kilka korniszonów
  • marynowanych grzybów i patisonów
  • 7 jajek przepiórczych ugotowanych na twardo

Rodzaj diety:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Mięso umyć
  • osuszyć. Goździki
  • cynamon
  • ziarna jałowca i pieprzu utłuc w moździerzu
  • wymieszać z posiekanym czosnkiem
  • cukrem i Solą peklową PRYMAT. Mieszanką natrzeć mięso
  • przełożyć do kamiennego garnka
  • obciążyć
  • przykryć
  • chłodzić w lodówce przez 2 dni. Obracać
  • aby równomiernie się zapeklowało.
  • Szynkę wyjąć z zalewy
  • zalać wrzątkiem
  • zagotować
  • dodać warzywa
  • doprawić solą i pieprzem. Gotować razem na małym ogniu 1 i 1/2 godziny
  • ostudzić w wywarze. Pokroić na plastry
  • każdy posmarować cienko majonezem wymieszanym z natką. W plastry zawijać korniszony
  • jajka
  • grzyby
  • patisony
  • spinać wykałaczkami.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!

Kalorie: 190.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy