Kanapki imprezowe :

Trochę przy nich jest pracy-ale warto.

kanapkiPrzekąski

Czas przygotowania:
60 min.
Ocena:

(średnia 4.49 z 164 głosów)

Składniki:

  • 4 kromki chleba Mulatek
  • 12 plasterków długiej bułki
  • 9 kromki chleba tostowego
  • 12 krakersów okrągłych
  • 12 plasterków korniszona
  • Masło
  • ½ słoiczka wiórek łososiowych ( lub kawioru czerwonego )
  • 12 łyżeczek białego sera
  • 2 duże rzodkiewki
  • ¼ pęczka koperku ( sporego )
  • ¼ pęczka pietruszki
  • 1 jajko na twardo
  • 12 plasterków kiełbasy ( np. Krakowskiej )
  • 12 łyżeczek pasty rybnej
  • Chrzan tarty
  • Majonez
  • ¼ szklanki utartego żółtego sera

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • - Z każdej kromki chleba Mulatek wykroić za pomocą kieliszka do jajek po 3 kółka .Posmarować masłem .Położyć biały ser .Brzegi obtoczyć w wymieszanym z pokrojoną natką pietruszki pokrojonym drobno koperku .Z wierzchu posypać utartymi na tarce rzodkiewkami.
  • - 3 kromki chleba tostowego pokroić na kwadraty ( 4 z każdej ) Posmarować masłem . Położyć wiórki łososiowe. Udekorować gałązką koperku.
  • -Na krakersy nałożyć pastę jajeczną zrobioną z jajka i łyżeczki majonezu. Udekorować szczyptą czerwonego kawioru
  • -Połówki kromek długiej bułki posmarować masłem , chrzanem .Położyć kiełbasę Krakowską .Udekorować kleksem majonezu i listkiem pietruszki.
  • -3 kromki chleba tostowego przekroić na trójkąty ( po 4 z każdej kromki ).Posmarować masłem , pastą rybną . Dekorować korniszonem
  • -3 kromki chleba tostowego pokroić na kwadraty ( po 4 każda kromka ) . Posmarować masłem . Posypać tartym żółtym serem .Dekorować zieleniną .

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy