Sałatka z tuńczykiem i jajkiem

Sycąca i zdrowa

SałatkiPrzekąski

Czas przygotowania:
15 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.37 z 190 głosów)

Składniki:

  • 2 jaja ugotowane na twardo
  • 1 puszka tuńczyka białego w oleju
  • 2 pomidorki
  • 1 cebulka czerwona
  • 1/3 zielonego ogórka
  • garść czarnych oliwek
  • mieszanka sałat
  • zioła sałatkowe
  • sól, pieprz
  • oliwa z oliwek, sok z cytryny

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Jaja ugotować na twardo. Warzywa opłukać, osuszyć. Sałatę wyłożyć na talerze, dodać pokrojone w pół talarki cebulę, oliwki, ogórka obrać, przekroić wzdłuż na pół, usunąć pestki, pokroić na półplasterki, jaja i pomidora w szóstki.Dodać do sałatki.
  • Posypać sałatę solą, pieprzem, dodać sok z cytryny wymieszany z oliwą, posypać ziołami, np. Fit Up.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy