Frittata z cukinią

Przygotowanie: 10 minut Smażenie: 20 minut Porcja: 360 kcal Składniki na 4 porcje

frittataPrzekąski

Czas przygotowania:
10 min.
Kalorie:
360 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.54 z 186 głosów)

Składniki:

  • 2 cebule
  • 1/2 kg cukinii
  • 4 łyżki oliwy
  • 8 jajek
  • 1/2 kg pomidorów
  • sól, pieprz

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Cebule obrać, posiekać. Cukinie umyć, przekroić wzdłuż na pół i w półplasterki grubości 1/2 cm. Wrzucić na gorącą oliwę i obsmażyć, mieszając. Dodać cebulę i dusić 5 minut. Pomidory umyć, pokroić w dość dużą kostkę, przyprawić solą i pieprzem.
  • Jajka roztrzepać, przyprawić solą i pieprzem, wylać na warzywa. Smażyć na małym ogniu ok. 15 minut, pod przykryciem.

Kalorie: 360

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy