Frittata z cukinią

Przygotowanie: 10 minut Smażenie: 20 minut Porcja: 360 kcal Składniki na 4 porcje

Dodany przez:

Frittata z cukinią

Na ciepło

Czas przygotowania:
Kalorie:
360 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 2 cebule
  • 1/2 kg cukinii
  • 4 łyżki oliwy
  • 8 jajek
  • 1/2 kg pomidorów
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Cebule obrać, posiekać. Cukinie umyć, przekroić wzdłuż na pół i w półplasterki grubości 1/2 cm. Wrzucić na gorącą oliwę i obsmażyć, mieszając. Dodać cebulę i dusić 5 minut. Pomidory umyć, pokroić w dość dużą kostkę, przyprawić solą i pieprzem.
  2. Jajka roztrzepać, przyprawić solą i pieprzem, wylać na warzywa. Smażyć na małym ogniu ok. 15 minut, pod przykryciem.
przekąska cukinia frittata
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy