Mięso

14 kolekcji przepisów

16058 przepisów

Przepisy w kolekcji Mięso

Artykuły powiązane

200107MASTERCHEFJUNIOR024
30.01.2020

Michel Moran – kwestionariusz kulinarny

Roześmiany Francuz, którego znamy z telewizyjnych programów kulinarnych. Ale nie tylko. Michel Moran poza jurorowaniem w programie MasterChef i MasterChef Junior prowadzi swoją restaurację z klasyczną kuchnią francuską. Nam zdradza, jakie smaki pamięta z dzieciństwa, kto go inspiruje i jaki kuchenny gadżet lubi najbardziej.

peklowanie-miesa-slider
23.11.2019

Peklowanie mięsa – metoda przygotowania mięsa

Peklowanie mięsa to jeden z podstawowych sposobów konserwowania wołowiny, wieprzowiny i innych rodzajów mięsa, nadający mu atrakcyjną barwę, smak i zapach, ale również znacząco przedłużający trwałość. Peklowanie mięsa ma niewątpliwie dużo zalet, jednak bywa też niebezpieczne dla naszego zdrowia. W cyklu Poradnik Gotowania podpowiadamy, jakich reguł warto się trzymać.

Półgęsek
03.11.2019

Półgęsek – tradycja wyjątkowego drobiu

Gęsina gości na naszych stołach zazwyczaj tylko w okolicach „świętego Marcina”, czyli na początku listopada. Warto jednak sięgać po nią częściej, bo to smaczne i zdrowe mięso, a jego najszlachetniejszą formą jest półgęsek. W cyklu Przy wspólnym stole przybliżamy ten produkt w kuchni.

Stek Rib-Eye, Steak Corner by Jazz Bar Katowice
08.02.2017

Na stek do Katowic

Z polędwicy wołowej, T-Bone, New York, Flan oraz Rib-Eye. Każdy inny, każdy wyjątkowy. Będąc w Katowicach w dniach 10-19 lutego, zajrzyj do Steak Corner by Jazz Bar w hotelu angelo by Vienna House Katowice, aby zasmakować steków z mięsa australijskich krów rasy Angus. W ramach odbywającego się wtedy Festiwalu Steka za każdą z opcji zapłacisz 50% mniej. Dodatkowo, ofertą objęte są również wszystkie burgery z karty.