Frittata z warzywami to danie pochodzące z kuchni hiszpańskiej. Frittata z ziemniakami to rodzaj pożywnego omletu, który będzie idealnym daniem na obiad i kolację. Zaskakujące jest, że również często podawane są w ramach śniadania. Frittata z piekarnika to także pomysł na szybką, imprezową przekąskę. Pokrojona w kwadraty i nadziana na wykałaczki staje się rodzajem hiszpańskiego tapas. Oto nasz przepis na frittatę.
Frittata z warzywami / fot. iStock
(średnia 4.47 z 175 głosów)
Kalorie: 380
Porady
Frittata z warzywami z piekarnika może być wykonana na patelni o grubym nieprzywierającym dnie. Najlepsze są patelnie żeliwne, które trzymają ciepło i nadają się do zapiekania potraw.
Ponadto takie danie jak frittata można przygotować z pieczarkami, z kalafiorem, z cukinią lub z porem. Frittata warzywna to świetny sposób na korzystanie z sezonowych warzyw, a także resztek sera czy wędliny zalegających w lodówce.
Komentarze