Brzoskwinie w syropie

Domowe i najlepsze brzoskwinie w syropie przydadzą się do ciast i deserów. To najlepszy sposób na zachowanie smaku lata - brzoskwinie w syropie polecam do domowych przetworów.

Dodany przez:

Brzoskwinie w syropie

Owocowe

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 3.71 z 17 głosów)

  • Danie dla dzieci

Składniki

  • 5 kg brzoskwiń
  • cukier
  • woda

Przygotowanie

  1. Brzoskwinie myjemy, obieramy ze skórki, usuwamy pestki i kroimy na kawałki. Układamy w słoikach. Robimy syrop: na jeden litr letniej wody dajemy 10 łyżek cukru, mieszamy i zalewamy owoce. Zakręcamy słoiki i pasteryzujemy 10 minut.
przetwory woda dla dzieci cukier brzoskwinie słoik
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze