Brzoskwinie w syropie

Domowe i najlepsze brzoskwinie w syropie przydadzą się do ciast i deserów. To najlepszy sposób na zachowanie smaku lata - brzoskwinie w syropie polecam do domowych przetworów.

Przetwory

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.48 z 190 głosów)

Składniki:

  • 5 kg brzoskwiń
  • cukier
  • woda

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Brzoskwinie myjemy, obieramy ze skórki, usuwamy pestki i kroimy na kawałki. Układamy w słoikach. Robimy syrop: na jeden litr letniej wody dajemy 10 łyżek cukru, mieszamy i zalewamy owoce. Zakręcamy słoiki i pasteryzujemy 10 minut.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Główne składniki: