Maliny w syropie

Maliny w syropie na zimę - babciny sposób na pyszne owocowe przetwory. W ten sposób robię je co roku - najlepsze są maliny w syropie do herbaty, ale przydadzą się też np. do ciasta lub tortu.

dodany przez: Kulinarna Ania

desery przetwory

Czas przygotowania:
15min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Poziom trudności: łatwy
Ocena:

(średnia 4.46 z 207 głosów)

Sposób przygotowania:

  • gotowanie

Posiłek:

Maliny w syropie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mycie malin 1.

    Przygotowanie owoców: maliny  przebrać i umyć dokładnie pod bieżącą wodą.

  • Maliny w syropie - przepis 2.

    Maliny w soku: całe maliny przesypać do wyparzonych słoików, zasypać cukrem i zalać gorącą wodą. Dobrze zakręcić i pasteryzować na mokro przez 5 minut.


Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy