Kiełki - przepisy

6 kolekcji przepisów

409 przepisów

Kiełki to składniki przede wszystkim wiosennej diety. Na pomysł, że można jeść kiełkujące nasionka wpadli - a jakże - Chińczycy. Za co im chwała, gdyż dzięki temu na przednówku, kiedy nie ma właściwie wartościowych świeżych warzyw, możemy w bardzo prosty i smaczny sposób najeść się mnóstwa witamin.

Przepisy w kolekcji Kiełki - przepisy

Artykuły powiązane

Pędy groszku
29.05.2020

Pędy groszku – moc witamin na wiosnę

Pędy groszku są delikatne, słodkie i chrupiące oraz niezwykle dekoracyjne. Uchodzą za oryginalne i wykwintne, choć bardzo łatwo wyhodować je samodzielnie za cenę opakowania nasion. Warto używać pędy groszku – nie tylko dla smaku – ponieważ to jedne z czołowych superfoods, czyli żywności o właściwościach prozdrowotnych.