Risotto z warzywami

Przygotowanie: 20 minut Gotowanie: 10 minut Porcja: 380 kcal Składniki na 6 porcji

risotto

Czas przygotowania:
20 min.
Kalorie:
380.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.38 z 157 głosów)

Składniki:

  • 25 dag ryżu
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • 2 pomidory
  • cukinia
  • 15 dag brokułów
  • marchewka
  • 20 dag zielonego mrożonego groszku
  • 5 łyżek oliwy
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1/2 l bulionu warzywnego
  • 5 dag startego twardego koziego sera
  • 2 łyżki kiełków słonecznika
  • sól
  • pieprz

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Cebulę i czosnek obrać i posiekać. Pomidory sparzyć
  • przelać zimną wodą
  • obrać ze skóry i pokroić w kostkę.
  • Cukinię i brokuły umyć
  • osączyć.Cukinię pokroić w półplasterki
  • brokuły podzielić na różyczki. Marchewkę obrać i pokroić w plasterki. Cebulę zeszklić na 2 łyżkach oliwy.
  • Dodać pozostałe warzywa
  • koncentrat
  • doprawić solą i pieprzem
  • wymieszać. Dusić 15 min
  • mieszając od czasu do czasu.
  • Czosnek zeszklić na pozostałej oliwie
  • wsypać ryż i smażyć 2 minuty
  • mieszając.
  • Wlać bulion
  • doprawić solą i pieprzem
  • przykryć i gotować na małym ogniu
  • mieszając
  • aż ryż wchłonie cały płyn.
  • Zdjąć z ognia
  • dodać podduszone warzywa
  • wymieszać. Przed podaniem posypać kozim serem i kiełkami słonecznika.

Kalorie: 380.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy