Przepis na kapuśniak

46 przepisów

Kapuśniak to jedna z klasycznych zup w polskiej kuchni. Możemy przygotować zarówno kapuśniak z młodej kapusty, jak i tej wczesnozimowej kapusty kiszonej. Szczególnym smakiem wyróżnia się kapuśniak po góralsku, który może być porównany do kwaśnicy. Sprawdźcie przepisy na kapuśniak, jakie warto odtworzyć w domu. Nieważne, czy kapuśniak powstanie na bazie: zwykła kapusta kiszona, delikatna włoska, bardziej wyrafiowana brukselka czy egzotyczny pak choi – to zawsze kapuśniaki to solidne, rozgrzewające zupy, które dają energię (i sporą porcję wit. C) niezbędną do przeżycia kolejnych listopadowych pluch.

Przepisy na kapuśniak

Czas przygotowania: 30 min.

polski

JustynaDzasta

Kapuśniak

Artykuły powiązane

Ziemniaki zapiekane z kapusta i grzybami
08.01.2018

Kapuśniak, gołąbki, kiszonki - kapusta w roli głównej

Kapusta jest tania, łatwo dostępna i bardzo zdrowa. Można ją przyrządzać na wiele sposobów. W polskiej kuchni występuje zwykle w pysznych, choć dość ciężkich wersjach. Oto inspiracje dla tradycjonalistów i poszukiwaczy nowych smaków.