ZUPA SZPINAKOWA

pyszna i pożywna zupa.

Zupy

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.3 z 251 głosów)

Składniki:

  • 300g mrożonego szpinaku
  • 1 marchewka
  • Kawałek selera
  • 4 – 5 ziemniaków
  • Łyżka serka kanapkowego ziołowego
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • Łyżka mąki
  • Maggi
  • Pieprz
  • Vegeta
  • Ziarenka smaku
  • Kostka rosołowa drobiowa

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Marchewkę i seler obrać i potrzeć na tarce o grubych oczkach.
  • Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
  • Ziemniaki wraz z marchewką i selerem włożyć do garnka, zalać wodą, dodać wszystkie przyprawy i gotować do czasu aż warzywa będą miękkie.
  • Następnie dodać rozmrożony szpinak. Zagotować.
  • Jogurt naturalny roztrzepać z serkiem, mąką i wodą, po czym wlać do gotującej się zupy. Wymieszać i zagotować.
  • Zupę przyprawić do smaku.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy