Szaszłyki z łososia

Bardzo proste i smaczne rybne danie.

Dodany przez:

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 5 głosów)

Składniki

  • filet z łososia 300g
  • pomidorki koktajlowe
  • 4-8 ząbków czosnku
  • papryka czerwona
  • papryka zielona
  • pieprz cytrynowy
  • sok z cytryny
  • oliwa

Przygotowanie

  1. Łososia kroimy na średnie kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy pieprzem. Nadziewamy na patyczki po kolei- łosoś, pomidorek, papryka, czosnek, łosoś, pomidorek itd. Spryskujemy oliwa. Z podanych przeze mnie składników wychodzą 4 szaszłyki.
  2. Możemy je przygotować na 2 sposoby- usmażyć delikatnie na patelni albo upiec w piekarniku 20 minut w 180stopni.
  3. Polecam.
ryby szaszłyki obiad ryba łosoś
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy