Łosoś smażony na maśle ;

Delikatne danie rybne – ostatnio często pojawia się na wigilijnym stole .

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 174 głosów)

Składniki:

  • 4 filety z łososia
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz mielony
  • masło
  • olej
  • mąka

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Filety łososia posolić i popieprzyć .Skropić sokiem z cytryny i zostawić na 15 minut .Odsączyć , posypać mąką( strząsnąć jej nadmiar ) . Na patelni rozgrzać masło z olejem .Smażyć na rumiano z obu stron . Podawać gorący na ogrzanym talerzu z kawałkiem cytryny

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy