Roladki z grillowanej cukinii

Roladki z grillowanej cukinii to doskonała przystawka, można przygotować z dowolnymi dodatkami

roladkiPrzekąski

Czas przygotowania:
5 min.
Kalorie:
100.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.52 z 182 głosów)

Składniki:

  • 1/2 cukinii
  • 1/2 pomidora
  • 1 serek kanapkowy ze szczypiorkiem
  • sól morska ziołowa Kamis
  • mieszanka ognistych przypraw Kamis
  • zioła do sałatek
  • oliwa z oliwek

Rodzaj diety:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Cukinię myjemy i odcinamy końcówki. Cukinię kroimy na cieniutkie plastry. Cukinię smarujemy oliwą za pomocą pędzelka. Posypujemy solą ziołową i ognistą mieszanką przypraw i układamy na rozgrzanej patelni grillowej. Pomidora kroimy w plastry, usuwamy gniazdka nasienne i kroimy w kostkę. Ser kanapkowy przekładamy do miseczki, dodajemy pokrojone pomidory, 1 łyżeczkę ziół do sałatek i mieszamy.
  • Plastry grillowanej cukinii układamy na desce i smarujemy farszem z sera i pomidora i zawijamy.
  • Roladki z grillowanej cukinii dekorujemy ziołami do sałatek.

Kalorie: 100.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Poziom trudności: Łatwy Czas przygotowania: 60 min.
bigos

Bigos z cukinii, a raczej oszukany bigos, bo przepis jest inspirowany. Oczywiście nie jest to klasyczny bigos, bo kapusty (słodkiej i kwaśnej) tu nie ma. Ale zasada przygotowania jest podobna. I tak jak bigos tradycyjny, ten bigos z cukinii też dobrze schłodzić i udusić ponownie, żeby nabrał smaku i aromatu. Nasz przepis, który polecamy jako inspirującą bazę, jest wegański. I niech takim pozostanie, jeśli zamierzamy przeznaczyć bigos do wekowania. W naszej wersji dominuje wędzona papryka, która sprawia, że to wegańskie danie smakuje jakby było z mięsem. To idealny bigos z cukinii do słoików.

mojegotowanie

Bigos z cukinii