Puree ziemniaczane z gałką muszkatołowa :

Bardzo smaczne puree o lekko korzennym smaku .

puree

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.54 z 196 głosów)

Składniki:

  • 4 ziemniaki
  • 1 łyżka masła
  • szczypta utartej gałki muszkatołowej
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ szklanki słodkiej śmietanki

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Ziemniaki ugotować do miękkości w osolonej wodzie . Odcedzić .Dodać masło, śmietankę , gałkę . Utłuc ziemniaki na puree . Podawać posypane pokrojona natką pietruszki .
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy