Koktajl z truskawkami i tofu

Czy tofu można dodać do koktajlu? Oczywiście! Zawiera dużo wapnia, a jego neutralny smak nie wpłynie na smak koktajlu.

DeseryNapojekoktajl

Czas przygotowania:
10 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.46 z 191 głosów)

Składniki:

  • pół awokado
  • garść truskawek lub malin/borówek (świezych lub mrożonych)
  • 2 łyżki tofu
  • szczypta cynamonu
  • szklanka napoju roślinnego
  • garść płatków migdałowych

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Wszystkie składniki wrzuć do kielicha blendera i dokładnie zmiksuj.
  • Przepis pochodzi z książki Agaty Ziemnickiej "Soki i koktajle w minutę"
  • wyd. Burda Książki/Philips

Porady

Duża zawartość wapnia w tofu pozwala utrzymać odpowiedni poziom elektrolitów, dzięki którym układ nerwowy pracuje sprawniej. Awokado i zawarte w nim kwasy tłuszczowe również wspomogą pracę układu nerwowego, a truskawki złagodzą napięcia emocjonalne.
 

Zobacz też: "Superkoktajle dla zdrowia i urody". Katarzyna Błażejewska-Stuhr i jej koktajle z superfoods

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Czas przygotowania: 45 min.
Curry - Z Tofu

Currry - Z Tofu

mojegotowanie

Curry - Z Tofu