Wrapy z warzywami i wędzonym tofu

Wrapy z warzywami i wędzonym tofu to doskonały przepis na zdrową przekąskę do pracy lub na piknik. Pełne warzyw i witamin, są bardzo proste w przygotowaniu.

Ocena:

(średnia 4.55 z 142 głosów)

Składniki:

  • 4 placki pszennej tortilli
    100 g posiekaner czerwonej kapusty
    4 liście sałaty lodowej
    garść rukoli
    2 pomidory
    1 ogórek
    100-150 g wędzonego tofu
    100 ml jogurtu naturalnego (lub sojowego)
    sól

  • pieprz
    czosnek
    koperek

Rodzaj diety:

Kroki wykonania:

  • Na tortili rozkładamy kapustę oraz oba rodzaje sałat. Na sos mieszamy jogurt z czosnkiem

  • solą i pieprzem
  • a następnie polewamy sosem sałaty. Pomidora kroimy w półksiężyce
  • a ogórka w plasterki. Układamy warzywa na tortilli. Wędzone tofu kroimy w kostkę i układamy na tortilli. Zwijamy ją
  • zaginając jeden bok do wewnątrz
  • i wkładamy do pudełka lub podajemy.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy