GULASZ Z KARKÓWKI Z PIECZARKAMI I CZERWONĄ PAPRYKA

Pyszny sycący i aromatyczny gulasz. Smakuje tak jak wygląda...wspaniale :-)

dodany przez: Endzi endzi

dania mięsne

Czas przygotowania:
1godz. 10min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.37 z 172 głosów)


Składniki:

  • 0,5 KG KARKÓWKI
  • 30 DAG PIECZAREK (JA DAŁAM MROŻONE)
  • 2 CEBULE
  • 1 PAPRYKA CZERWONA
  • 2 ZĄBKI CZOSNKU
  • 4 ŁYŻKI PRZECIERU POMIDOROWEGO
  • 0,5 LITRA BULIONU DROBIOWEGO Z KOSTKI
  • OLEJ DO SMAŻENIA
  • MĄKA KRUPCZATKA DO PANIEROWANIA
  • 1 ŁYŻKA NATKI PIETRUSZKI
  • 1 ŁYŻKA LISTKÓW SELERA KORZENIOWEGO
  • 2 PŁASKIE ŁYŻECZKI VEGETY
  • SÓL, PIEPRZ, SŁODKA MIELONA PAPRYKA (DO PRZYPRAWIENIA MIĘSA)

Sposób przygotowania:

Kroki przygotowania:

  • Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę, przekładamy do miski, przyprawiamy solą, pieprzem i słodką mieloną papryką. Odstawiamy do lodówki na 30 minut. Cebulę kroimy w półplasterki, paprykę w kostkę, pieczarki w plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej, wyjmujemy mięso panierujemy w mące krupczatce i smażymy na zloty kolor. Do mięsa dodajemy cebulę, pieczarki i czerwoną paprykę, dokładnie mieszamy i chwilę smażymy. Na koniec dodajemy drobno posiekany czosnek, przecier pomidorowy, zieleninę, vegetę. Wszystko zalewamy bulionem, dusimy pod przykryciem na małym ogniu około 50 minut. SMACZNEGO;-)
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy