SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY

Gdy tylko jest sezon na czerwoną kapustę, często ją robię. Nigdy tej kapusty nie parzę jest, surowa.

Dodany przez:

SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 3.53 z 38 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • ok. 0,5 kg kapusty czerwonej
  • 1 cebula
  • DO SMAKU
  • olej
  • cukier
  • sól
  • pieprz
  • ocet

Przygotowanie

  1. Kapustę obieramy z wierzchnich liści. Szatkujemy, solimy. I tutaj zabieramy się do prania ręcznego. Ja traktuję kapustę jakbym właśnie robiła ręczne pranie, wtedy jest miękka i krucha i nie trzeba jej parzyć. Po wypraniu dodajemy pokrojoną lub poszatkowaną cebulę, resztę przypraw do smaku i mieszamy.
przyprawy warzywa obiad sałatka kapusta cebula olej
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze