SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY

Gdy tylko jest sezon na czerwoną kapustę, często ją robię. Nigdy tej kapusty nie parzę jest, surowa.

Sałatki

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.28 z 183 głosów)

Składniki:

  • ok. 0,5 kg kapusty czerwonej
  • 1 cebula
  • DO SMAKU
  • olej
  • cukier
  • sól
  • pieprz
  • ocet

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Kapustę obieramy z wierzchnich liści. Szatkujemy, solimy. I tutaj zabieramy się do prania ręcznego. Ja traktuję kapustę jakbym właśnie robiła ręczne pranie, wtedy jest miękka i krucha i nie trzeba jej parzyć. Po wypraniu dodajemy pokrojoną lub poszatkowaną cebulę, resztę przypraw do smaku i mieszamy.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy