Wiedeński gulasz cielęcy

Przygotowanie: 20 minut Duszenie: ok. 1 godziny Porcja: 300 kcal

dania mięsnegulasz

Czas przygotowania:
20 min.
Kalorie:
300.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.46 z 181 głosów)

Składniki:

  • 60 dag łopatki cielęcej
  • 2 cebule
  • 2 papryki
  • 20 dag pieczarek
  • papryczka chili
  • 150 ml przecieru pomidorowego
  • po 100 ml białego wina i bulionu
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • listek laurowy
  • 2-3 ziarna ziela angielskiego
  • szczypta Papryki słodkiej PRYMAT
  • biały pieprz, sól

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Czosnek obrać, posiekać. Cielęcinę umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć solą, czosnkiem i papryką.
  • Cebule obrać, pokroić. Pieczarki obrać, pokroić na ćwiartki. Chili oczyścić z pestek, posiekać.
  • Oliwę rozgrzać w rondlu, włożyć cielęcinę, przesmażyć. Dodać cebulę, pieczarki i chilli, wlać białe wino i bulion, dusić 20 minut. Dodać przecier pomidorowy, przyprawy, dusić do miękkości (ok. 40 minut).
  • Podawać z kluseczkami kładzionymi.

Kalorie: 300.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy