Gulasz wołowy to pomysł na sycący obiad w rodzinnym gronie. Wyśmienicie smakuje z surówką z kiszonej kapusty albo z kiszonymi ogórkami. Pyszny gulasz wołowy powstanie z pręgi wołowej. Ponadto mięso na gulasz wołowy można doprawić czarnym pieprzem i słodką papryką. Warto pamiętać, że gulasz z wołowiny to czasochłonne danie. Jednak warto poświęcić mu czas i zrobić wyjątkowy posiłek. Zobaczcie przepis na pyszny gulasz wołowy.
Gulasz wołowy / Fot.StockFood
(średnia 3.95 z 316 głosów)
Porady
Gulasz wołowy zawiera w przepisie:
- 700 g pręgi wołowej
- 1 kromkę razowego, suchego chleba
- czubatą łyżkę mielonej słodkiej papryki
Przygotowanie gulaszu wołowego będzie jeszcze prostsze, gdy zaopatrzymy się w ostry nóż. Warto też mieć patelnię o grubym, nieprzywierającym dnie i łopatkę do mieszania wołowiny podczas smażenia.
Gulasz z wołowiny świetnie smakuje doprawiony zmielonym kuminem, rozmarynem, tymiankiem, cząbrem lub kminkiem. Przygotowując gulasz wołowy po węgiersku można sięgnąć po wędzoną paprykę. Ponadto gulasz wołowy doskonale smakuje z dodatkiem gałki muszkatołowej i kieliszka wina czerwonego.
Komentarze