Gulasz z udźca indyka

Prosty i pyszny gulasz, bardzo delikatny w smaku.

dania mięsnegulasz

Czas przygotowania:
45 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.31 z 254 głosów)

Składniki:

  • 400g mięsa z udźca indyka
  • pół opakowania przyprawy do indyka
  • (lub łyżeczka papryki słodkiej, czosnek 1 ząbek, pół małej cebulki, sól, bazylia)
  • 1-2łyżki mąki
  • łyżka oleju

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Indyka kroję w drobną kosteczkę, podsmażam na łyżce oleju. Dodaję przyprawę do indyka, a jeśli mam czas wybrane przprawy i cebulkę podsmażam z indykiem. Dolewam wody do podsmażonego ok. szklanki i przyprawionego mięsa, duszę pół ok pół godzinki i do uduszonego miękkiego już indyka, dodaję rozkłóconą mąkę z wodą; tak aby był gęsty jak gulasz.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy