Gruszki w syropie

idealne do deserów i ciast

Dodany przez:

Gruszki w syropie

Owocowe

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 3.81 z 27 głosów)

Składniki

  • Gruszki lub jabłka, nie mogą być zbyt kruche, dowolna ilość
  • Syrop:
  • 6 szklanek wody
  • 3 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka kwasku cytrynowego lub sok z cytryny

Przygotowanie

  1. Zagotować składniki syropu.
  2. Owoce obrać, przekroić na połówki lub ćwiartki, odrzucając gniazda nasienne.
  3. Ułożyć w słoiki i zalać gorącym syropem.
  4. Pasteryzować 10 minut, nie dłużej, wtedy będą dobre do ciasta pod galaretkę
przetwory deser jabłka gruszki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy