Dwukolorowe lody rożki

Lody rożki - absolutna klasyka. Najlepsze z chrupiącymi posypkami, orzechami i polewami.

Dodany przez:

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Danie dla dzieci
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 1/2 l śmietanki kremówki
  • puszka mleka skondensowanego słodzonego
  • 7 dag mlecznej czekolady
  • kolorowa posypka

Przygotowanie

  1. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do wystygnięcia.
  2. Kremówkę ubijamy na sztywno, stopniowo wlewając mleko skondensowane. Masę wlewamy do foremki (np. keksówki), do niej – roztopioną czekoladę i przemieszujemy widelcem, robiąc esy-floresy.
  3. Lody wstawiamy do zamrażarki na przy- najmniej 5 godz., najlepiej na całą noc.
  4. Wyjmujemy 10 min przed podaniem. Nakładamy gałki do rożków, posypujemy.
  5. Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 6/2017
lody śmietankowe domowe lody lody czekoladowe
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy