Drożdżowy z czarną porzeczką

Ciasto rozpływające się w ustach

Ciastaciasto z owocamiDeseryPlackiPrzekąski

Czas przygotowania:
780 min.
Ocena:

(średnia 4.46 z 199 głosów)

Składniki:

  • 1 szklanka cukru
  • paczka suszonych drożdży
  • 1 szklanka mleka
  • 18 dag margaryny lub masła
  • 55 dag mąki
  • 3 jajka
  • 2 łyżki oleju
  • czarne porzeczki
  • lukier

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Margarynę stopić i ostudzić.
  • Wszystkie składniki, oprócz lukru i owoców, przełożyć do miski i dokładnie wymieszać. Wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem tortownicę o średnicy 28 cm. Pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na całą noc (12 godzin).
  • Rano na cieście ułożyć owoce. Ciasto piec w 160 st. C przez ok. 50 - 60 minut.
  • Gotowe i przestudzone ciasto polukrować.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy