Kompot z czarnej porzeczki

Pyszny i bogaty w witaminy kompot na zimę! Polecam!

Przetworykompot

Czas przygotowania:
45 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.39 z 182 głosów)

Składniki:

  • 1 kg czarnej porzeczki
  • 1/2 kg cukru
  • 2 litry wody

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Owoce myjemy i zasypujemy cukrem, odstawiamy na ok 30 minut. Wrzucamy do gotującej sie wody. Wsypujemy pozostały cukier. Zagotowujemy. Wlewamy do sterylnych słoi i odstawiamy do góry dnem do wystygnięcia.

Porady

Zobacz też: sezonowe porzeczki - na sok, dżem, nalewki i do mięsa

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Główne składniki: