Sos tatarski

Moja wersja tego sosu w wydaniu świątecznym.

dodany przez: Marlen88

ogórki konserwowe pieczarki marynowane Sosy majonez sos tatarski

Czas przygotowania:
30min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.43 z 186 głosów)


Składniki:

  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • ogórki konserwowe około 5 średniej wielkości
  • pieczarki marynowane (pół słoika)
  • majonez
  • 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
  • sól, pieprz do smaku
  • szczypiorek pół pęczka

Sposób przygotowania:

Kroki przygotowania:

  • Ogórki i pieczarki pokroić w kosteczkę, białko jajka również, szczypiorek posiekać. Żółtko przełożyć do miseczki, rozkruszyć, dodać 2 łyżki majonezu i dokładnie utrzeć pałką na jednolitą masę. Dołożyć kolejną porcję majonezu i musztardę. Wszystko dokładnie wymieszać- gdyby sos był za gęsty można go rozrzedzić dodając kwaśną śmietanę, jogurt naturalny lub śmietanę 12% . Do masy przełożyć pokrojone ogórki, pieczarki,białko jajka i szczypiorek. Wymieszać , doprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego.

Porady

Wypróbuj też ten przepis na sos tatarski

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy