Schab maślany

Co jest najsmaczniejsze w kuchni ? Prostota. Tym razem schab długo pieczony na maśle i faszerowany masłem czosnkowo-pietruszkowym. Idealna propozycja na obiad z przyjaciółmi jak i na święta.

Dodany przez:

Mięsne

Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • Składniki: 1300 g schabu wieprzowego 150 g masła 1 pęczek natki pietruszki 2 ząbki czosnku sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Sposób przygotowania: 1.Schab doprawiamy solą i pieprzem. Przyprawy lekko przyklepujemy ręką 2. Na środku schabu robimy dziurę za pomocą ostrego noża. 3.Do malaksera wrzucamy 120 g masła, nać pietruszki i obrane ząbki czosnku.Całość zmiksować. 4.Masło wcisnąć do dziury w schabie. Dziurę zamknij za pomocą wykałaczek 5.Na dno naczynia żaroodpornego wyłóż wiórki masła. Ułóż schab 6. Schab w naczyniu włóż do piekarnika nagrzanego do 130 stopni (góra-dół) i piecz przez 6 godzin. Schab obracaj co 30 minut
schab pieczony schab maślany
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy