schab w galarecie

pyszne , idealne na święta

Galaretadania mięsnePrzekąski

Czas przygotowania:
70 min.
Kalorie:
80.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.32 z 206 głosów)

Składniki:

  • 1 kg schabu,
  • 2 marchewki,
  • 2 liście laurowe,
  • 4 ziela angielskie,
  • CZOSNEK GRANULOWANY,
  • 4 skrzydełka,
  • 1 kostka rosołowa,
  • żelatyna 3 łyżki,
  • wegeta, pieprz,
  • olej,

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Schab umyć, do naczynia żaroodpornego dać odrobinę oleju, dać schab i zrumienić z obydwu stron, dodać ziele angielskie , liście laurowe , zalać wodą aby nakryła mięso, dodać wegetę i pieprz, czosnek granulowany, gotować schab do miękkości, wyjąć ten schab na tackę, jak wystygnie pokroić, skrzydełka i obrana marchewkę zalac woda , dodać kostkę rosołową i gotowac do uzyskania rosołu, przecedzić przez drobne sitko mięso, dodać przyprawy i czosnek w proszku oraz wcześniej namoczoną żelatynę, wymieszać (rosołu ma być ok 1 litr) . Schab ułożyć na półmisku udekorować marchewką zalać zimnym rosołem, odstawić do zastygnięcia

Kalorie: 80.00

Porady

Sprawdź też przepis na schab pieczony z morelami!

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy