Kotlety z kaszy jęczmiennej mojej mamy

Bardzo smaczne kotlety,podawać z sosem lub skwarkami.polecam.

kotlety

Czas przygotowania:
40 min.
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.31 z 210 głosów)

Składniki:

  • 3 szklanki ugotowanej kaszy jęczmiennej
  • 1 duże jajko
  • 1 średnia cebula
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki bułki tartej
  • olej do smażenia
  • bułka tarta do panierki

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Ugotowaną kaszę wyłożyć do miseczki,cebulę drobno posiekać ,przesmażyć na oleju,dodać do kaszy.
  • Wbić jajko,dodać bułkę tartą,sól i pieprz,wyrobić masę.
  • Maczając ręce w wodzie formować kotlety,panierować w bułce tartej,smażyć na oleju na złoty kolor.
  • Smacznego.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy