Kotlety z kaszy jęczmiennej mojej mamy

Ocena:

4.21 (239)

  • 40 min.
  • dla 8 osób
Bardzo smaczne kotlety,podawać z sosem lub skwarkami.polecam.
kotlety_z_kaszy_jeczmiennej_mojej_mamy

Składniki:

  • 3 szklanki ugotowanej kaszy jęczmiennej
  • 1 duże jajko
  • 1 średnia cebula
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki bułki tartej
  • olej do smażenia
  • bułka tarta do panierki

Kotlety z kaszy jęczmiennej mojej mamy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ugotowaną kaszę wyłożyć do miseczki,cebulę drobno posiekać ,przesmażyć na oleju,dodać do kaszy.
  • Wbić jajko,dodać bułkę tartą,sól i pieprz,wyrobić masę.
  • Maczając ręce w wodzie formować kotlety,panierować w bułce tartej,smażyć na oleju na złoty kolor.
  • Smacznego.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne