wieprzowina

11 kolekcji przepisów

4816 przepisów

Przepisy w kolekcji wieprzowina

Czas przygotowania: 80 min.
Bażant z nadzieniem

pyszny

barara

Bażant z nadzieniem

Czas przygotowania: 100 min.
Zrazy z jelenia

Zrazy z jelenia

mojegotowanie

Zrazy z jelenia

Artykuły powiązane

Karkówka pieczona
22.07.2020

Pieczone mięsa - schab, karkówka, boczek i nie tylko

Pieczone mięso jest aromatyczne i delikatne w smaku, a chrupiącą skórkę często podkradamy z półmiska. Do tego mięso pieczone możemy zjeść nie tylko na obiad. Mięso z piekarnika będzie świetnym dodatkiem do kanapek, a nawet jako przystawka podczas rodzinnych spotkań. Warto pamiętać, że mięso pieczone na święta może mieć więcej wyszukanych dodatków niż mięso pieczone na obiad. Z pewnością może ograniczyć nas tylko wyobraźnia! Zebraliśmy przykładowe przepisy na mięso pieczone oraz zdradzamy kilka istotnych wskazówek na udane pieczyste.

Karkówka z grilla – tradycja z rusztu
13.06.2020

Karkówka z grilla - idealna marynata i przepisy

Karkówka to jeden z klasyków wśród przysmaków na grilla. Wyśmienity smak i aromat zapewni nie tylko odpowiednia marynata, ale też sposób przygotowania mięsa. Oto kilka trików na karkówkę i sprawdzone przepisy na ziołową, musztardową lub ostrą marynatę.

Boeuf bourguignon
19.12.2018

Mięso w najlepszej oprawie – z czym je podawać?

Wołowina, wieprzowina, a może dziczyzna? Na świątecznych stołach króluje mięso. Zależnie od tego, co postanowicie podać tym razem, dobierzcie odpowiednie trunki. Dzięki temu spotkanie przy stole będzie też ciekawym doświadczeniem kulinarnym.

Golonka po bawarsku
19.12.2018

Golonka po bawarsku i 9 innych klasyków z kuchni niemieckiej

Tradycyjne potrawy kuchni niemieckiej są tłuste, pożywne i zazwyczaj podawane w dużych ilościach. Za sztandarowe danie uchodzi golonka po bawarsku. Ale na uwagę zasługują też inne dania – w cyklu „Smaczne miejsca” bierzemy pod lupę kuchnię niemiecką.

Tefal Optigrill
30.10.2018

Pyszne mięso z grilla – zrób je w domowej kuchni!

To jedna z tych rzeczy, za którymi tęsknimy jesienią i zimą – grillowanie to nie tylko smak, ale i ten klimat spotkań przy ruszcie… Nie czekaj do wiosny, sięgnij po grill elektryczny – przetestowaliśmy jeden z nich!

Jurek Sobieniak
04.10.2018

Kwestionariusz kulinarny: Jurek Sobieniak

Jurek Sobieniak – kucharz, technolog żywności, ekspert magazynu „Moje Gotowanie”, który podpowiada swoje patenty nie tylko na „Samo Mięso”. To chodząca encyklopedia wiedzy o kulinarnej chemii i alchemii. W cyklu „Człowiek od kuchni” zdradza swój smak dzieciństwa, opowiada, jakiej potrawy jeszcze nigdy nie próbował (a chciałby!) i bez czego nie może obejść się w kuchni.