Schab do chleba

Mięso jest bardzo delikatne i soczyste.

Dodany przez:

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 3.82 z 17 głosów)

  • Danie dla dzieci

Składniki

  • 1 kg schabu bez kości
  • przyprawy:
  • wegeta, sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany, odrobina chilli, kurkumy, curry
  • można dodać ulubionych ziół - u mnie majeranek.

Przygotowanie

  1. 1. Mięso dokładnie oczyszczamy pod zimną wodą, następnie nakłuwamy widelcem z każdej strony (dosyć gęsto). Przyprawy mieszamy w misce, mięso wkładamy do rękawa, wsypujemy przyprawy, zawiązujemy dokładnie oba końce worka i energicznie potrząsamy workiem (rozprowadzamy w ten sposób przyprawy na mięsie). Schab wkładamy na noc do lodówki.
  2. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 180*C i na środkowym poziomie układamy nasze mięso. Pieczemy 1 godz. góra/dół, a ok 15 minut przed końcem przecinamy worek i ustawiamy termoobieg. Dokładnie studzimy i kroimy (ciepłe mięso się pokruszy).
Śniadanie mięso obiad przekąska kolacja dla dzieci schab wędlina do chleba
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze