Schab do chleba

Mięso jest bardzo delikatne i soczyste.

dania mięsnekanapkiWędlinyPrzekąski

Czas przygotowania:
1440 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.43 z 162 głosów)

Składniki:

  • 1 kg schabu bez kości
  • przyprawy:
  • wegeta, sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany, odrobina chilli, kurkumy, curry
  • można dodać ulubionych ziół - u mnie majeranek.

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • 1. Mięso dokładnie oczyszczamy pod zimną wodą, następnie nakłuwamy widelcem z każdej strony (dosyć gęsto). Przyprawy mieszamy w misce, mięso wkładamy do rękawa, wsypujemy przyprawy, zawiązujemy dokładnie oba końce worka i energicznie potrząsamy workiem (rozprowadzamy w ten sposób przyprawy na mięsie). Schab wkładamy na noc do lodówki.
  • 2. Piekarnik rozgrzewamy do 180*C i na środkowym poziomie układamy nasze mięso. Pieczemy 1 godz. góra/dół, a ok 15 minut przed końcem przecinamy worek i ustawiamy termoobieg. Dokładnie studzimy i kroimy (ciepłe mięso się pokruszy).

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy