Zupa cykoriowa z wędzonym boczkiem i gałką muszkatołową

Zupa cykoriowa z wędzonym boczkiem i gałką muszkatołową

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

dania mięsne

Czas przygotowania:
50min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 179 głosów)

Zupa cykoriowa z wędzonym boczkiem i gałką muszkatołową - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1. Ziemniaki kroimy w grubą kostkę. Rozpuszczamy masło, dodajemy drobno pokrojony boczek, ziemniaki, pory, kilka ziarenek kminku i pokrojoną w grube kawałki cykorię. Obsmażamy, aż ziemniaki staną się szkliste; dodajemy posiekany czosnek i listek laurowy. Zalewamy bulionem i gotujemy na małym ogniu do momentu, gdy ziemniaki będą miękkie. Doprawiamy do smaku startą gałką, solą i pieprzem. Podajemy ze śmietaną i koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy