spaghetti

246 przepisów

Przepisy w kolekcji spaghetti

Artykuły powiązane

Włochy - 5 must have dla fanów Włoch
29.07.2020

5 must have, które przypomną Ci o Włoszech, kiedy niekoniecznie możemy je odwiedzić

Włochy to wymarzona destynacja dla wielu osób. Przyciągają pięknym krajobrazem, nietuzinkową kulturą i wyśmienitą kuchnią. Nie zawsze jednak jest możliwość, by je odwiedzić. Z tego względu przygotowaliśmy 5 pomysłów na to, jak z łatwością przenieść się myślami do słonecznych Włoch. Każdy z pewnością znajdzie na tej liście coś dla siebie, począwszy od fanów kulinariów po miłośników kultury i sztuki.

akcesoria do makaronu
03.07.2020

Akcesoria do makaronu – sprawdzamy, które ci się przydadzą!

Makaron to jeden z tych składników, które zawsze mamy w kuchni w większej ilości. Przechowujemy go w wysokich pojemnikach lub robimy sami – w końcu to wcale nie takie trudne jak się wydaje! Do przygotowania perfekcyjnego talerza pełnego klusek potrzebujemy jednak kilku przydatnych akcesoriów. W cyklu Dobre rzeczy przeglądamy akcesoria do makaronu!

dzien-dziecka-min
01.06.2020

MasterChef na Dzień Dziecka. Spytaliśmy uczestników o ulubione dania!

Każdy z nas lubi wracać do smaków dzieciństwa. Dań, które sprawiają, że czujemy się komfortowo i bezpiecznie. Z okazji Dnia Dziecka zapytaliśmy uczestników programu MasterChef Junior i MasterChef o to, jak zaczęła się ich przygoda z gotowaniem i co najbardziej lubią jeść. Sprawdźcie, co nam zdradzili – ich odpowiedzi nieraz was zaskoczą!

dania-gotowe-min
28.05.2020

Prawdy i mity na temat dań gotowych - czy warto jeść "gotowce"?

Dania gotowe ze słoika czy torebki niejednokrotnie potrafią uratować nam obiad lub zapewnić pożywny lunch. Zwykle jednak zastanawiamy się, czy aby na pewno są dobrym wyborem? Czy są zdrowe? I jak często możemy je jeść? Postanowiliśmy rozwiać wasze wątpliwości – w cyklu Smak sprawdzamy, co jest prawdą, a co mitem, jeśli chodzi o dania gotowe.

sos-do-spaghetti-ze-swiezych-pomidorow
30.04.2020

Sos do spaghetti - ze świeżych pomidorów

Smakuje jak żaden inny - żadne pomidory z puszki nie zastąpią tych sezonowych, pachnących latem. Wykorzystaj ich najlepszy czas - zrób z nich doskonały sos do makaronu.

KONKURS
13.03.2020

„Moja kuchnia pachnąca bazylią” – włoskie smaki w najlepszym wydaniu

Tessa Capponi-Borawska to postać kultowa, jeśli chodzi o polskie kulinaria. To od niej gotowania włoskich dań uczyło się kilka pokoleń Polaków. „Moja kuchnia pachnąca bazylią” po raz pierwszy ukazała się ponad dwadzieścia lat temu, a mimo tego do dziś czyta się ją z wyjątkową przyjemnością. W cyklu Kulturalnie kulinarnie przyglądamy się nowemu wydaniu książki.

niejadka
29.01.2020

5 sposobów na niejadka – Paulina Foremny zdradza swoje patenty!

Macie w rodzinie jakiegoś niejadka? Często nie chodzi o to, że dziecko nie chce jeść, ale raczej o to, że to rodzice niekoniecznie właściwie podchodzą do tematu. Dzieci warto zachęcać do odkrywania nowych smaków, próbowania nieznanych potraw czy samodzielnego gotowania. Podpowiadamy, jak poradzić sobie z niejadkiem, swoje triki zdradziła nam także Paulina Foremny, zwyciężczyni czwartej edycji programu MasterChef Junior.

Pizza z warzywami
28.07.2018

Zdrowy fast food? Przygotujcie nietypową pizzę, spaghetti i burgera!

Fast food pojawia się na naszym stole rzadko. Mimo, że uwielbiamy burgery i ciasto czekoladowe, wiemy, że niekoniecznie są one zdrowe. Ten dylemat można jednak łatwo rozwiązać. Wystarczy zmodyfikować nieco przepisy.