ZAPIEKANKA NA CIESCIE FRANCUSKIM

Szybka i prosta przekaska, danie na obiad lub kolacje. Dodam ze zapiekanka jest syta.

tortilleZapiekankiWędlinyPrzekąski

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.43 z 187 głosów)

Składniki:

  • ciasto francuskie gotowe
  • maslo
  • cebula
  • ser
  • wedlina
  • warzywa dowolne - mieszanka
  • pieczarki (smażone lub surowe)
  • przecier pomidorowy lub ketchup
  • sos czosnkowy lub tzatziki

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • *Najpierw smaze pieczarki i inne warzywa na masle.(Najczesciej jest to brokul, marchewka, cukinia).
  • *Kroje w paseczki lub jak kto lubi cebulke.
  • *Kroje kielbaske lub szynke na drobne kawalki
  • *Rozkladam ciasto na blaszce
  • *Smaruje je przecierem z czosnkiem lub po prostu mozna polac ketchupem.
  • **Nastepnie na calym ciescie:
  • 1 rozkladam cebule
  • 2 warzywka
  • 3 kielbase
  • 4 obkladam serem w plasterkach lub tartym
  • Pieke w 180 stopniach czas - (na oko).
  • Ale kazde gotowe ciasto ma na opakowaniu podane w jakim czasie i ilu stopniach.
  • Po wyjeciu z piekarnika robie wlasny sos czosnkowy lub kupuje tzatziki i polewam tym zapiekanke.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy