ZAPIEKANKA NA CIESCIE FRANCUSKIM

Szybka i prosta przekaska, danie na obiad lub kolacje. Dodam ze zapiekanka jest syta.

Dodany przez:

Przekąski i przystawki

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 1 głosów)

Składniki

  • ciasto francuskie gotowe
  • maslo
  • cebula
  • ser
  • wedlina
  • warzywa dowolne - mieszanka
  • pieczarki (smażone lub surowe)
  • przecier pomidorowy lub ketchup
  • sos czosnkowy lub tzatziki

Przygotowanie

  1. *Najpierw smaze pieczarki i inne warzywa na masle.(Najczesciej jest to brokul, marchewka, cukinia).
  2. *Kroje w paseczki lub jak kto lubi cebulke.
  3. *Kroje kielbaske lub szynke na drobne kawalki
  4. *Rozkladam ciasto na blaszce
  5. *Smaruje je przecierem z czosnkiem lub po prostu mozna polac ketchupem.
  6. **Nastepnie na calym ciescie:
  7. 1 rozkladam cebule
  8. 2 warzywka
  9. 3 kielbase
  10. 4 obkladam serem w plasterkach lub tartym
  11. Pieke w 180 stopniach czas - (na oko).
  12. Ale kazde gotowe ciasto ma na opakowaniu podane w jakim czasie i ilu stopniach.
  13. Po wyjeciu z piekarnika robie wlasny sos czosnkowy lub kupuje tzatziki i polewam tym zapiekanke.
warzywa obiad przekąska kolacja zapiekanka tortilla ciasto francuskie mięso mielone wędliny
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze