SZCZUPAK PIECZONY NA MAŚLE..

SUPER SMACZNY I JEST OZDOBĄ STOŁU...

Dodany przez:

SZCZUPAK PIECZONY NA MAŚLE..

Kolacje

Czas przygotowania:
Ocena:

(średnia 3.38 z 13 głosów)

Składniki

  • 1 -1,5 KG SZCZUPAK,
  • 0,5 KOSTKI MASŁA,
  • PĘCZEK PIETRUSZKI,SÓL,PIEPRZ DO SMAKU,

Przygotowanie

  1. SZCZUPAKA OCZYSZCZAMY Z ŁUSEK I PATROSZYMY,TNIEMY NA DZWONKA OK 3CM,ZOSTAWIAMY UMYTY ŁEB I TEŻ GO SOLIMY ,WYMYTEGO SOLIMY PIEPRZYMY,WNĘTRZE DZWONKÓW LEKKO SMARUJEMY MASŁEM I DO KAŻDEGO DZWONKA WKŁADAMY POSIEKANA NATKĘ PIETRUSZKI ,SKRAPIAMY SOKIEM Z CYTRYNY I ODKŁADAMY DO LODÓWKI NA OK 1 GODZINĘ, NASTĘPNIE PO TYM CZASIE SMAŻYMY NA MAŚLE I UKŁADAMY NA PÓŁMISKU W CAŁOŚĆ I PRZYOZDABIAMY WEDŁUG UZNANIA.....SMACZNEGO..
kolacja sól masło pietruszka SZCZUPAK
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze