Karp pieczony z cebulą

Karp pieczony z cebulą

Dodany przez:

Karp pieczony z cebulą

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 3.45 z 11 głosów)

Składniki

  • pół kilograma karpia,
  • 1 szklanka posiekanej cebuli,
  • 1/4 szklanki posiekanej pietruszki,
  • olej,
  • sok z cytryny,
  • ziarna kminku.

Przygotowanie

  1. Karpia umyć i podzielić na porcje. Delikatnie ponacinać skórę i posypać solą. Wymieszać cebulę z natką pietruszki. Obłożyć karpia przygotowaną mieszanką. Posypać ziarnami kminku, skropić sokiem z cytryny i zapiekać ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawać z ziemniakami pieczonymi, puree lub frytkami.
  2. Nasz blog kulinarny: Kuchnia Ireny i Andrzeja - http://grumko.blox.pl
ryby Boże Narodzenie cebula karp kminek natka pieruszki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze