Szczupak smażony - najprostszy

Jeśli uda mi się zdobyć to na Wigilię podaję oprócz karpia również szczupaka czy sandacza .

dodany przez: Babciagramolka babciagramolka

Czas przygotowania:
60min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.39 z 208 głosów)

Składniki:

  • 1 Kg filetów ze szczupaka ( bez skóry )
  • Sok z cytryny
  • Mąka
  • Oliwa + 1 łyżka masła do smażenia
  • Sól
  • Pieprz mielony

Sposób przygotowania:

Szczupak smażony - najprostszy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Filety pokroić na kawałki . Skropić sokiem z cytryny . Posolić i popieprzyć . Obtoczyć w mące .Smażyć na rozgrzanym tłuszczu po 8-10 minut z każdej strony . W ostatniej fazie smażenia dodać masło .
  • Usmażone filety szczupaka jeśli nie zostaną zjedzone na bieżąco , można włożyć w zalewę octową lub galaretę .

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy