Ozorki w sosie własnym

Ozorki w sosie , pyszne i soczyste.

dania mięsne

Czas przygotowania:
90 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.36 z 199 głosów)

Składniki:

  • 3 ozorki wieprzowe
  • 3 marchewki
  • 1 cebula
  • 4 ziarna jałowca
  • sól
  • pieprz
  • 1 listek laurowy
  • szczypta czosnku granulowanego
  • szczypta majeranku
  • 1 łyżka mąki

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Ozorki oczyścić, wyciąć ślinianki, włożyć do wrzątku i zagotować, pierwszą wodę odlać i zalać świerzą , dodać listek laurowy, przyprawy, cebulę i marchewkę. Ugotować do miękkości, Wyjąć ozorki i marchewki, resztę wywaru przecedzić. Ozorki obrać z resztek skórki i pokroić w plastry, włożyć do wywaru, zagotować i zagęścić sos mąką lub jeśli ktoś lubi dodać zasmażkę.
  • Podawać z kaszą gryczaną i marchewką.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy