Pasta jajeczna

Pasta jajeczna może być bazą do kanapek, ale też dodatkiem do innych dań.

pasta jajeczna

Czas przygotowania:
5 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.45 z 161 głosów)

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i świeżo zmielony czarny pieprz
  • garść posiekanego szczypiorku

Kuchnia:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Ostudzone i obrane jajka kroimy w kosteczkę lub rozgniatamy widelcem. Mieszamy z majonezem, łyżką posiekanego szczypiorku oraz solą i pieprzem do smaku. Najlepiej smakuje ze świeżą bagietką, posypana dodatkowo szczypiorkiem.
  • Przepis pochodzi z magazynu Moje Gotowanie nr 4/2017

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Główne składniki: