Czereśnie marynowane.

super dodatek do mięs,dekoracji ciast.

Dodany przez:

Czereśnie marynowane.

Owocowe

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • Składniki:
  • 1kg czereśni
  • 0,4l wody
  • 0,4kg cukru
  • o,1l (setka)octu
  • ziele angielskie
  • pieprz w ziarnkach
  • goździki
  • gorczyca.

Przygotowanie

  1. Przygotowanie:
  2. Czereśnie umyć z ogonkami,ułożyć w słoikach,wkładając na dno przyprawy.Odmierzoną ilość zagotować z cukrem i octem.Gorącą zalewą zalać czereśnie w słoikach,zamknąć i wstawić do pasteryzacji.Słoki poniżej 0,5l pasteryzować 20min. większe 25min.
  3. Należy pamiętać o tym że przy większej ilości czereśni trzeba zwiększyć ilość zalewy i składników.
  4. Czereśnie te doskonale dekorują ciasta oraz potrawy mięsne.
przetwory mięso czereśnie goździki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy