Człowiek od kuchni

Author Photo.Michał Korkosz.Credit Katarzyna Pruszkiewicz -MG -
12.03.2020

Michał Korkosz- kwestionariusz kulinarny

Michał Korkosz to bloger, pasjonat kulinariów i laureat nagrody za najlepszą fotografię kulinarną Saveur 2017. Mimo młodego wieku posiada już spore cukiernicze doświadczenie. W 2020 roku debiutuje ze swoją pierwszą książką. W ramach cyklu „Człowiek od kuchni” przepytaliśmy Michała Korkosza, autora bloga „Rozkoszny”.

Kobiety w gastronomii
08.03.2020

Kobiety od kuchni. Kobiece osobowości znane w gastronomii

Większość osób słysząc o kobietach w kuchni, myśli o kucharkach ze szkolnych stołówek. Można wspominać również domowy obiad serwowany przez mamy lub babcie. W restauracjach i programach telewizyjnych coraz częściej widzimy silne kobiece osobowości zajmujące się profesjonalną kuchnią restauracyjną. Zapytaliśmy kilka kobiet o ich przygodę z gastronomią i o wyzwaniach, z jakimi mierzą się, na co dzień.

deker
05.03.2020

Tomasz Deker: Chleb to prosta rzecz

Piecze torty, rzeźbi w czekoladzie, a jego praliny są chlubą Sopotu. Dla nas przygotował jednak coś ekstra – receptury na wytrawne pieczywo, wspaniały chleb. Wszystkie godne naszych stołów. Tomasz Deker, doświadczony cukiernik i ekspert kulinarny, autor książki "Chleb" wydawnictwa Burda Książki, opowiedział Dorocie Filipkowskiej o swojej pasji do kuchni. Wywiad ukazał się na łamach magazynu "Moje Gotowanie".

kuron1200
27.02.2020

Jakub Kuroń - kwestionariusz kulinarny

Jakub Kuroń pochodzi z iście kulinarnej rodziny. Od najmłodszych lat interesował się kuchnią, inspirując się tatą Maciejem Kuroniem. Dziś może zawodowo gotować tak, jak lubi. Zarówno dla przyjaciół i rodziny, jak i szerszej grupy odbiorców kateringu dietetycznego. Specjalnie dla nas w cyklu "Człowiek od kuchni" Jakub Kuroń opowiedział o swoich smakach dzieciństwa, najlepszym comfort food i produktach, których nie lubi i nie używa w kuchni.

Ewa Wachowicz-kwestionariusz kulinarny
20.02.2020

Ewa Wachowicz - kwestionariusz kulinarny

Ewa Wachowicz, producentka telewizyjna, prowadząca program "Ewa Gotuje", promotorka tradycyjnej żywności i restauratorka. Zachęca do eksperymentowania z tradycyjną kuchnią polską i przygotowywania polskich specjałów. W naszym cyklu "Człowiek od kuchni" zapytaliśmy Ewę Wachowicz między innymi o smaki dzieciństwa i ulubiony trend kulinarny.

wit
13.02.2020

Wit Szychowski – kwestionariusz kulinarny

Podstawą jego kuchni jest najlepszej jakości produkt. Potrafi łączyć ze sobą wydawałoby się niepasujące smaki, tworzy dania, które na długo zapadają w pamięć. Wit Szychowski, czyli Pan Tasak w kuchni pracuje już od ponad 20 lat. Nam zdradza, kto go inspiruje, co zjadłby na ostatni posiłek w życiu i dlaczego to właśnie tasak jest jego ulubionym kuchennym narzędziem.

gaia-slider
06.02.2020

Gaja Kuroń o smakach dzieciństwa, zero waste i diecie na co dzień

Gaja Kuroń, dietetyczka i miłośniczka gotowania, udowadnia, że życiowe pasje często wynosi się z domu. Podobnie jak niegdyś tata, a obecnie rodzeństwo, w kuchni czuje się w swoim żywiole. Udowodniła to w programie "MasterChef Polska". W naszym cyklu "Człowiek od kuchni" Gaja Kuroń opowiedziała o kulinarnych inspiracjach, nietypowych przysmakach do szkoły i dietetycznych trikach na co dzień.

200107MASTERCHEFJUNIOR024
30.01.2020

Michel Moran – kwestionariusz kulinarny

Roześmiany Francuz, którego znamy z telewizyjnych programów kulinarnych. Ale nie tylko. Michel Moran poza jurorowaniem w programie MasterChef i MasterChef Junior prowadzi swoją restaurację z klasyczną kuchnią francuską. Nam zdradza, jakie smaki pamięta z dzieciństwa, kto go inspiruje i jaki kuchenny gadżet lubi najbardziej.

Antoni-Porowski-fot. GettyImages-2
23.01.2020

Antoni Porowski – Kanadyjczyk z polskim smakiem

Antoni Porowski to Kanadyjczyk o polskich korzeniach, który o polskim jedzeniu mówi z największą czułością. Pasjonat kulinariów, który w programie „Porady Różowej Brygady”(ang. Queer Eye) podpowiada uczestnikom jak zdrowo, smacznie i prosto gotować. W cyklu „Człowiek od kuchni” przedstawiamy kulinarną drogę Antoniego Porowskiego.

Tomasz_Jakubiak_fot. studio Miód Malina
16.01.2020

Tomasz Jakubiak – kwestionariusz kulinarny

Ten uśmiech znają chyba wszyscy – Tomasz Jakubiak od lat pokazuje nam, że gotowanie to przede wszystkim przyjemność i radość z karmienia innych. Prowadzi programy kulinarne, ale włącza się także w akcje edukacyjne adresowane m.in. do dzieci. Opowiada nam o swoim ukochanym comfort foodzie, kulinarnych mistrzach i spełnionych jedzeniowych marzeniach.