Człowiek od kuchni

Matteo Brunetti
13.08.2020

Matteo Brunetti i jego polsko-włoska kuchnia

Matteo Brunetti – finalista programu „MasterChef Polska”, ekspert kuchni włoskiej i pasjonat kuchni polskiej. Z sercem i zaangażowaniem pokazuje, jak połączyć polską i włoską tradycję w trakcie gotowania i jak doceniać każdą z nich z osobna. W naszym cyklu „Człowiek od kuchni” opowiada o swoim smaku dzieciństwa (nie pizzy!), zdradza najczęściej obalany mit o Włochach w kuchni i podpowiada, co ugotować dla drugiej połówki na specjalną okazję.

Kasia Błażejewska-Stuhr
08.08.2020

Kobiety bez diety: Kasia Błażejewska-Stuhr poleca swój przepis

"Kobiety bez diety" to tytuł książki i nazwa fundacji, w której dietetyczki i psychodietetyczki mówią wprost o złudnym działaniu diet-cud, pędzie za mniejszym rozmiarem i przekonują, że odpowiedni jadłospis to styl życia, a nie czasowa moda czy trend. Takie podejście daje przyjemność z gotowania! Swoim przepisem z okazji premiery książki "Kobiety bez diety" poleca dietetyk Katarzyna Błażejewska-Stuhr. Zróbcie kwiaty cukinii faszerowane kozim serem w cieście naleśnikowym.

Daria Gradziuk
06.08.2020

Kobiety bez diety: Daria Gradziuk poleca swoje przepisy

Kobiety bez diety udowadniają, że "diety" to tylko hasło, a rygorystyczne podporządkowanie reżimowi dietetycznemu nie musi wyjść nam na zdrowie. W książce "Kobiety bez diety" 6 wyjątkowych dietetyczek i psychodietetyczek rozmawia o swoich obserwacjach na temat jadłospisu Polaków, diet-cud i podejścia do jedzenia. To niestandardowy poradnik, lektura obowiązkowa, aby poznać m.in. zasady jedzenia intuicyjnego.

Hanna Stolińska
04.08.2020

Kobiety bez diety: Hania Stolińska poleca swoje przepisy

Kobiety bez diety - to tytuł książki, wyjątkowego zapisu rozmów dietetyczek, ekspertek ds. żywienia i psychodietetyczek. Hanna Stolińska, dietetyk, z okazji premiery książki poleca specjalnie dla nas swoje ulubione przepisy - na owsiankę, ciasteczka i placki z piekarnika.

marta-stewart-slider
29.07.2020

Martha Stewart - książki, giełda i inne życiowe doświadczenia

Jedni ją kochają, inni nienawidzą. Martha Stewart, mimo wzlotów i upadków, od lat należy do grona najbardziej wpływowych kobiet świata. Kreuje styl życia milionów Amerykanów, których nauczyła m.in. jak zrobić... polskie pierogi z kapustą. 3 sierpnia obchodzi urodziny. W cyklu "Człowiek od kuchni" przedstawiamy kulinarny świat Marthy Stewart.

Szef Tomek Karolak i szef Robert Sowa
03.07.2020

Chef kuchni to nie zawód, to styl życia. Kwestionariusz kulinarny Tomek Karolak

W naszym cyklu kulinarnym "Człowiek od kuchni" Tomek Karolak, chef de cuisine w N31 Restaurant by Robert Sowa, odpowiada na nasze pytania o kulinarne inspiracje, smaki dzieciństwa i metodę przygotowywania potraw, którą najbardziej lubi. Uchyla też rąbka tajemnicy, co pojawi się w menu na wakacje 2020 w N31.

kuchnia-kanadyjska-min
30.06.2020

Nie tylko syrop klonowy. Kuchnia kanadyjska w oczach Polki

Do Kanady wyjechała na rok, a została na dziewięć lat. Nauczyła się radzić sobie z kanadyjską zimą i przesadną poprawnością Kanadyjczyków. A potem napisała o Kanadzie książkę. O fascynacji bekonem, kanadyjskim grillu i o tym, jak przetrwać kanadyjską zimę opowiedziała nam Monika Grzelak, autorka książki „Kanadiana”.

Piotr Kucharski
20.06.2020

Piotr Kucharski – kwestionariusz kulinarny

Piotr Kucharski - propagator i fan własnoręcznie wypiekanego pieczywa, miejski farmer z zamiłowaniem do warzyw, autor książek kucharskich i ekspert kulinarny, który pasją do gotowania wprawia w dobry nastrój. Znany z małego ekranu Piotr Kucharski w naszym cyklu „Człowiek od kuchni” opowiada o swoich kulinarnych inspiracjach, daniach dzieciństwa i poznawaniu smaków jeszcze nieodkrytych.

Misa Mocy - Ewa Ługowska
18.06.2020

Misa Mocy w kuchni - Ewa Ługowska o diecie, która zmienia świat na lepszy

Misa Mocy, za którą stoi Ewa Ługowska, to praktyczne podpowiedzi, jak mimo jadłospisu z wykluczeniami gotować smacznie, prosto i zdrowo. Posiłki bez nabiału, mięsa czy glutenu to nie ograniczenia, a paleta smaków, które możemy wybrać i dopasować pod swoje kubki smakowe. Grunt, to odpowiednie przygotowanie, najlepiej w zgodzie z naturą i ekologią. To prostsze niż może się wydawać! Sprawdźcie praktyczne porady Ewy.

Cristina Catese
13.06.2020

Cristina Catese i włoska kuchnia

Rodowita rzymianka, prawdziwa włoska mamma i nauczycielka kuchni włoskiej. Cristina Catese od 17 lat mieszka w Polsce i propaguje dania ze słonecznej Italii. Prowadzi warsztaty kulinarne w Akademii Kulinarnej Whirlpool, a na łamach magazynu „Moje Gotowanie” poleca autorskie przepisy kuchni włoskiej. W naszym cyklu „Człowiek od kuchni” opowiada o swoich inspiracjach, ulubionych potrawach i trendach kulinarnych. Nie zabrakło też konkretów kulinarnych np. na letnie przyjęcie w ogrodzie.