panierka

1 kolekcji przepisów

329 przepisów

Przepisy w kolekcji panierka

Poziom trudności: Średni Czas przygotowania: 30 min.
Falafel z marchewką i dip jogurtowy

Falafel z marchewką to wariacja na temat oryginalnego przepisu na falafel. Ta wegetariańska przystawka lub przekąska to propozycja, która pasuje zarówno na rodzinną kolację, jak i imprezę w domu. Falafel z marchewką to dobre przekąski na dwa kęsy, a dodatek dipu jogurtowego pysznie wzbogaci smak kulek z ciecierzycy. Zarówno falafel, jak i dip zawierają tahini - sezamowa pasta to jeden z podstawowych dodatków w kuchni Bliskiego Wschodu. Ten przepis na falafel z marchewką jest prosty, ciekawy i zdecydowanie wart wypróbowania!

mojegotowanie

Falafel z marchewką i dip jogurtowy

Poziom trudności: Łatwy Czas przygotowania: 25 min.
Frytki z cukinii w panierce

Frytki z cukinii to świetna alternatywa dla frytek przygotowywanych z ziemniaków. Chętnie sięgają po nie osoby dbające o sylwetkę i nie tylko. Panierka nada naszej przekąsce przyjemnej chrupkości, a przyprawy wydobędą z cukinii najlepszy smak. Jak zrobić frytki z cukinii? Przygotujesz je szybko i bez większego wysiłku. Wypróbuj nasz przepis na frytki z cukinii w panierce i przekonaj się jakie to proste!

mojegotowanie

Frytki z cukinii w panierce

Artykuły powiązane

tempura-slider
29.07.2020

Tempura – sztuka przygotowania dań

Tempura to coś, co skradnie wasze serca. Japończycy uwielbiają przyrządzać w ten sposób warzywa, ryby czy owoce morza, obtoczone w delikatnym cieście i smażone w głębokim tłuszczu. Tempura zachowuje smak produktów, nadając im przyjemną chrupkość. Jak zrobić w ją w domu? Tempura w naszym poradniku gotowania nie będzie mieć przed Wami tajemnic!

panierka-panko
09.06.2020

Panierka panko – japońska bułka tarta

Panierka panko jest zdrowszą alternatywą dla klasycznej bułki tartej - przede wszystkim podczas smażenia w głębokim tłuszczu. Coraz częściej zachwycają się nią również wegetarianie. Lepiej zrobić panko, a może kupić? Podpowiadamy praktyczne triki na panko w kuchni!

Panierka
07.09.2019

Panierka - 7 pysznych sposobów na chrupiące mięsa, ryby i warzywa

Panierka odpowiada za to, co w jedzeniu lubimy najbardziej - chrupanie. Potrafi zwykły kawałek ryby czy przywiędnięte warzywo zamienić we wspaniały obiad czy pożywną przekąskę. W cyklu Przyjemności na weekend podpowiadamy, jak wiele różnych oblicz może mieć panierka i dlaczego czasami warto postawić na coś innego niż bułka tarta.