panierka

1 kolekcji przepisów

283 przepisów

Przepisy w kolekcji panierka

Poziom trudności: Średni Czas przygotowania: 30 min.
Falafel z marchewką i dip jogurtowy

Falafel z marchewką to wariacja na temat oryginalnego przepisu na falafel. Ta wegetariańska przystawka lub przekąska to propozycja, która pasuje zarówno na rodzinną kolację, jak i imprezę w domu. Falafel z marchewką to dobre przekąski na dwa kęsy, a dodatek dipu jogurtowego pysznie wzbogaci smak kulek z ciecierzycy. Zarówno falafel, jak i dip zawierają tahini - sezamowa pasta to jeden z podstawowych dodatków w kuchni Bliskiego Wschodu. Ten przepis na falafel z marchewką jest prosty, ciekawy i zdecydowanie wart wypróbowania!

mojegotowanie

Falafel z marchewką i dip jogurtowy

Poziom trudności: Łatwy Czas przygotowania: 25 min.
Frytki z cukinii w panierce

Frytki z cukinii to świetna alternatywa dla frytek przygotowywanych z ziemniaków. Chętnie sięgają po nie osoby dbające o sylwetkę i nie tylko. Panierka nada naszej przekąsce przyjemnej chrupkości, a przyprawy wydobędą z cukinii najlepszy smak. Jak zrobić frytki z cukinii? Przygotujesz je szybko i bez większego wysiłku. Wypróbuj nasz przepis na frytki z cukinii w panierce i przekonaj się jakie to proste!

mojegotowanie

Frytki z cukinii w panierce

Artykuły powiązane

ciasto naleśnikowe
06.11.2020

Ciasto naleśnikowe jako niestandardowy posiłek

Kto nie lubi naleśników, niech podniesie rękę! Ciasto naleśnikowe cieszy się ogromną popularnością na całym świecie. Naleśniki można spotkać pod różną postacią. W zachodniej części kuli ziemskiej będą nimi pankejki, w Polsce zaś słynne są tradycyjne naleśniki z białym serem lub krokiety z kapustą i grzybami. Naleśniki mają swoich fanów również w Chinach. Ciasto naleśnikowe można natomiast wykorzystać w wieloraki sposób, m. in. jako panierkę do różnych potraw. Jedną z nich są jabłka w cieście naleśnikowym.

tempura-slider
29.07.2020

Tempura – sztuka przygotowania dań

Tempura to coś, co skradnie wasze serca. Japończycy uwielbiają przyrządzać w ten sposób warzywa, ryby czy owoce morza, obtoczone w delikatnym cieście i smażone w głębokim tłuszczu. Tempura zachowuje smak produktów, nadając im przyjemną chrupkość. Jak zrobić w ją w domu? Tempura w naszym poradniku gotowania nie będzie mieć przed Wami tajemnic!

panierka-panko
09.06.2020

Panierka panko – japońska bułka tarta

Panierka panko jest zdrowszą alternatywą dla klasycznej bułki tartej - przede wszystkim podczas smażenia w głębokim tłuszczu. Coraz częściej zachwycają się nią również wegetarianie. Lepiej zrobić panko, a może kupić? Podpowiadamy praktyczne triki na panko w kuchni!

Panierka
07.09.2019

Panierka - 7 pysznych sposobów na chrupiące mięsa, ryby i warzywa

Panierka odpowiada za to, co w jedzeniu lubimy najbardziej - chrupanie. Potrafi zwykły kawałek ryby czy przywiędnięte warzywo zamienić we wspaniały obiad czy pożywną przekąskę. W cyklu Przyjemności na weekend podpowiadamy, jak wiele różnych oblicz może mieć panierka i dlaczego czasami warto postawić na coś innego niż bułka tarta.