panierka
1 kolekcji przepisów
283 przepisów
Przepisy w kolekcji panierka

Falafel z marchewką to wariacja na temat oryginalnego przepisu na falafel. Ta wegetariańska przystawka lub przekąska to propozycja, która pasuje zarówno na rodzinną kolację, jak i imprezę w domu. Falafel z marchewką to dobre przekąski na dwa kęsy, a dodatek dipu jogurtowego pysznie wzbogaci smak kulek z ciecierzycy. Zarówno falafel, jak i dip zawierają tahini - sezamowa pasta to jeden z podstawowych dodatków w kuchni Bliskiego Wschodu. Ten przepis na falafel z marchewką jest prosty, ciekawy i zdecydowanie wart wypróbowania!
Falafel z marchewką i dip jogurtowy

Kalafior pieczony w panierce. Przepis na kalafiora na chrupiąco z dipem z naturalnego jogurtu.
Kalafior pieczony w panierce

Frytki z cukinii to świetna alternatywa dla frytek przygotowywanych z ziemniaków. Chętnie sięgają po nie osoby dbające o sylwetkę i nie tylko. Panierka nada naszej przekąsce przyjemnej chrupkości, a przyprawy wydobędą z cukinii najlepszy smak. Jak zrobić frytki z cukinii? Przygotujesz je szybko i bez większego wysiłku. Wypróbuj nasz przepis na frytki z cukinii w panierce i przekonaj się jakie to proste!
Frytki z cukinii w panierce

Świetny przepis na specjalne okazje.Polecam
Jajka faszerowane szynką i żółtym serem

Skrzydełka i stripsy a`la KFC są idealnie chrupiące, smakiem bardzo zbliżone, a nawet identyczne można rzec, do tych podawanych w fast food`owej restauracji. Podane w towarzystwie frytasów i pysznej.
Kurczak a`la KFC

Tournedos, czyli gruby, okrągły stek wycięty z polędwicy wołowej, to danie wykwintne, które warto zaserwować na specjalne okazje. Szefowa Agata Wojda poleca tournedos z kozim serem i szparagami.
Tournedos z kozim serem i szparagami

Szparagi pieczone z dipem boczkowym

Krążki cebulowe w panko

Kanapka jak sałatka cezar

Tosty panierowane czyli poranne kotlety. Przepis na takie tosty to sposób, jak wykorzystać czerstwe pieczywo w bardzo pyszny sposób. Tosty w środku mają sporo sera, boczek, a panierka pachnie ziołami.
Tosty panierowane

ciekawa odmiana zwykłego schabowego
Schabowy z jajkiem sadzonym

Kurczak z grecką nutą

Szparagi w panko na kremie łososiowym

Panierowane kawałki kurczaka w stylu tex-mex

Panierowane boczniaki wegetariańskie nuggetsy

Przepis restauracji Na lato z książki "Najlepsze przepisy najlepszych restauracji".
Faszerowane kwiaty cukinii

Arancini ryżowe z awokado i orzechami

Bulion z pieczonego kurczaka
Inne z kolekcji: Półprodukty
- aromat do ciasta
- budyń
- chałwa
- ciasto filo
- ciasto francuskie
- delicje
- esencja waniliowa
- farsz
- galaretka
- groszek konserwowy
- groszek ptysiowy
- herbatniki
- ketchup
- kisiel
- koncentrat
- kostka rosołowa
- krakersy
- lukier plastyczny
- marcepan
- marynata
- masa
- masło orzechowe
- musli
- musztarda
- nadzienie
- nutella
- passata pomidorowa
- pianki marshmallow
- posypki do ciast
- śnieżka
- wafle
- wędlina
- wywar
- zalewa
- żelatyna
- miso
- pasta curry
- zupki chińskie
- papier ryżowy
- beziki
- tempeh
- nektar
- mus jabłkowy
- krówki
- wasabi
- aquafaba
- skrobia ziemniaczana
- precelki
- ciasteczka amaretti
- kruche ciasteczka w polewie czekoladowej
- marmolada pomarańczowa
- ekstrakt waniliowy
- bulion cielęcy
- pasztet do smarowania
- majonez
- ciasto na pizzę
- agar
- gotowy rosół
- kiszone ogórki
- pierniczki
- powidła śliwkowe
- kapusta kiszona
- tortilla
- konserwowe ogórki
- bułka
- bulion warzywny
- tahini
- masło migdałowe
- dżem owocowy
- piernik
- kompot z suszu
- kiszone buraki
- barszcz czerwony
- krem kokosowy
- ciastka imbirowe
- ciastka maślane
- biszkopty
- lody waniliowe
- ciastka czekoladowe
- barwnik spożywczy
- popcorn
- Zakwas
- Konfitura malinowa
- perły cukrowe
- konfitura żurawinowa
- pasta z tamaryndowca
- bulion wołowy
- krem cytrynowy
- bulion drobiowy
- gotowe pieczywo
- ekstrakt migdałowy
- skrobia kukurydziana
- tortellini z szynką
- herbata
- bułka tarta
- przecier pomidorowy
- tofu
Artykuły powiązane
Ciasto naleśnikowe jako niestandardowy posiłek
Kto nie lubi naleśników, niech podniesie rękę! Ciasto naleśnikowe cieszy się ogromną popularnością na całym świecie. Naleśniki można spotkać pod różną postacią. W zachodniej części kuli ziemskiej będą nimi pankejki, w Polsce zaś słynne są tradycyjne naleśniki z białym serem lub krokiety z kapustą i grzybami. Naleśniki mają swoich fanów również w Chinach. Ciasto naleśnikowe można natomiast wykorzystać w wieloraki sposób, m. in. jako panierkę do różnych potraw. Jedną z nich są jabłka w cieście naleśnikowym.
Tempura – sztuka przygotowania dań
Tempura to coś, co skradnie wasze serca. Japończycy uwielbiają przyrządzać w ten sposób warzywa, ryby czy owoce morza, obtoczone w delikatnym cieście i smażone w głębokim tłuszczu. Tempura zachowuje smak produktów, nadając im przyjemną chrupkość. Jak zrobić w ją w domu? Tempura w naszym poradniku gotowania nie będzie mieć przed Wami tajemnic!
Panierka panko – japońska bułka tarta
Panierka panko jest zdrowszą alternatywą dla klasycznej bułki tartej - przede wszystkim podczas smażenia w głębokim tłuszczu. Coraz częściej zachwycają się nią również wegetarianie. Lepiej zrobić panko, a może kupić? Podpowiadamy praktyczne triki na panko w kuchni!
Panierka - 7 pysznych sposobów na chrupiące mięsa, ryby i warzywa
Panierka odpowiada za to, co w jedzeniu lubimy najbardziej - chrupanie. Potrafi zwykły kawałek ryby czy przywiędnięte warzywo zamienić we wspaniały obiad czy pożywną przekąskę. W cyklu Przyjemności na weekend podpowiadamy, jak wiele różnych oblicz może mieć panierka i dlaczego czasami warto postawić na coś innego niż bułka tarta.