Kotlet z pieczarkami zapiekany serem
Pyszne syte kotlety, uwielbiam je :)
Dodany przez:
wedith1
Kotlet z pieczarkami zapiekany serem
Składniki
- 2 grube plastry schabu bez kości,
- przyprawa do mięsa wieprzowego,
- czosnek granulowany,
- sos sojowy,
- do panierki mąka, jajko, bułka tarta,
- olej do smażenia,
- 400 g pieczarek,
- 4 plastry sera żółtego,
- kucharek,
- pietruszka zielona lub koperek
Przygotowanie
- Schab rozbijamy tłuczkiem (przez folię) przyprawiamy przyprawą do mięsa wieprzowego, czosnkiem, sosem sojowym, odstawiamy.
- W tym czasie pieczarki kroimy na mniejsze kawałki, smażymy na łyżce oleju z dodatkiem łyżeczki kucharka.
- Kotlety panierujemy w mące, jajku, bułce tartej, smażymy na oleju. Usmażone układamy na blaszce, lub brytfance, układamy pieczarki, przykrywamy plastrami sera, posypujemy posiekaną pietruszką lub koperkiem, zapiekamy 10 minut w rozgrzanym piekarniku (tak aby ser się stopił)
- Smacznego! :)
Komentarze