Kotlet z pieczarkami zapiekany serem

Pyszne syte kotlety, uwielbiam je :)

Dodany przez:

Kotlet z pieczarkami zapiekany serem

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • 2 grube plastry schabu bez kości,
  • przyprawa do mięsa wieprzowego,
  • czosnek granulowany,
  • sos sojowy,
  • do panierki mąka, jajko, bułka tarta,
  • olej do smażenia,
  • 400 g pieczarek,
  • 4 plastry sera żółtego,
  • kucharek,
  • pietruszka zielona lub koperek

Przygotowanie

  1. Schab rozbijamy tłuczkiem (przez folię) przyprawiamy przyprawą do mięsa wieprzowego, czosnkiem, sosem sojowym, odstawiamy.
  2. W tym czasie pieczarki kroimy na mniejsze kawałki, smażymy na łyżce oleju z dodatkiem łyżeczki kucharka.
  3. Kotlety panierujemy w mące, jajku, bułce tartej, smażymy na oleju. Usmażone układamy na blaszce, lub brytfance, układamy pieczarki, przykrywamy plastrami sera, posypujemy posiekaną pietruszką lub koperkiem, zapiekamy 10 minut w rozgrzanym piekarniku (tak aby ser się stopił)
  4. Smacznego! :)
ser mięso warzywa obiad zapiekanka pieczarki kotlet schab
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze