Kotlet z pieczarkami zapiekany serem

Pyszne syte kotlety, uwielbiam je :)

kotletyZapiekanki

Czas przygotowania:
45 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 199 głosów)

Składniki:

  • 2 grube plastry schabu bez kości,
  • przyprawa do mięsa wieprzowego,
  • czosnek granulowany,
  • sos sojowy,
  • do panierki mąka, jajko, bułka tarta,
  • olej do smażenia,
  • 400 g pieczarek,
  • 4 plastry sera żółtego,
  • kucharek,
  • pietruszka zielona lub koperek

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Schab rozbijamy tłuczkiem (przez folię) przyprawiamy przyprawą do mięsa wieprzowego, czosnkiem, sosem sojowym, odstawiamy.
  • W tym czasie pieczarki kroimy na mniejsze kawałki, smażymy na łyżce oleju z dodatkiem łyżeczki kucharka.
  • Kotlety panierujemy w mące, jajku, bułce tartej, smażymy na oleju. Usmażone układamy na blaszce, lub brytfance, układamy pieczarki, przykrywamy plastrami sera, posypujemy posiekaną pietruszką lub koperkiem, zapiekamy 10 minut w rozgrzanym piekarniku (tak aby ser się stopił)
  • Smacznego! :)

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy