ROLADKI Z PIERSI KURCZAKA ZE SZPINAKIEM

Odmiana dla mięsa z piersi kurczaka.Soczyste mięsko,nafaszerowane szpinakiem i fetą

dania mięsne

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.29 z 250 głosów)

Składniki:

  • 70 dag piersi z kurczaka
  • 20 dag szpinaku
  • 5 dag sera feta
  • sól,pieprz
  • olej do smażenie
  • bułka tarta i 1 jajko-panierka

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Szpinak myjemy ,kroimy na mniejsze kawałki,dusimy na niewielkiej ilości oleju ok.5 minut.Delikatnie solimy,ponieważ ser jest słony.Dodajemy rozkruszony ser feta,dokładnie mieszamy,podduszamy jeszcze razem ok.3 minut.
  • Piers kurczaka kroimy na połowki wzdłuż,każdą delikatnie rozbijamy.Oprószamy solą i pieprzem.Po całośći rozsmarowujemy farsz szpinakowy. Zwijamy w roladki,spinamy wykałaczkami.Panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej,smażymy na głebokim oleju na rumiano z obu stron.Podajemy z ziemniaczkami i sałatą lodową z włoskim sosem

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy