miód

2337 przepisów

Przepisy w kolekcji miód

Poziom trudności: Średni Czas przygotowania: 60 min.
Gruszka po francusku

Gruszki po francusku to deser prosty, ale jednocześnie elegancki. W wersji szybkiej warto wykorzystać ciasto francuskie z dobrym składem, ale jeśli mamy więcej czasu, można zrobić domowe ciasto francuskie - takie gruszki w cieście francuskie z pewnością zyskają uznanie gości przy stole! Gruszki po francusku doskonale smakują na ciepło, ale także po przestudzeniu. Wyglądają tak ładnie, że będą idealne nawet na "proszone przyjęcia przy stole". Oto przepis na gruszki w cieście francuskim.

mojegotowanie

Gruszki po francusku

Poziom trudności: Łatwy Czas przygotowania: 40 min.
Szaszłyki z indyka

Szaszłyki z indyka to jedna z wielu wariacji na temat szaszłyków. Zazwyczaj robimy szaszłyki z kurczaka, ale inny drób także będzie smaczny! Szczególnie, że szaszłyki z indyka kalorii mają mniej i są bardziej dietetyczne. W przepisie na szaszłyki z indyka marynata odgrywa ważną rolę - zwłaszcza, kiedy robimy te pyszności na grillu. Sprawdź, jak zamarynować indyka na szaszłyki i z jakimi dodatkami podać to danie z rusztu. Uwaga - podany czas przygotowania nie zawiera czasu marynowania.

mojegotowanie

Szaszłyki z indyka

Artykuły powiązane

Tradycyjne miodowe ciasta świąteczne
27.11.2020

Piernik czy miodownik? Tradycyjne i pyszne świąteczne ciasta z miodem

Boże Narodzenie to bezapelacyjnie najpyszniejszy czas w roku. Obok barszczu, pierogów i ryb, na świątecznym stole nie może zabraknąć również słodkości. Tradycyjne bożonarodzeniowe ciasta smakują korzennymi nutami i miodem. Jednak miód niejedno ma imię, dlatego dziś przychodzimy z praktycznym poradnikiem dla wszystkich fanów tego słodkiego skarbu natury. Zobaczcie jak wybierać miód do wypieków, jakie właściwości mają poszczególne miody oraz jak miód wpływa na konsystencję i smak ciasta.

produkty-na-wzmocnienie-odpornosci
06.11.2020

Przez żołądek do... zdrowia! Pyszne sposoby na wzmocnienie odporności

Jesień stoi pod znakiem dyni, grzybów, rozgrzewających zup i... nasilonych objawów przeziębienia. Gdy tylko nastają chłodniejsze dni, coraz częściej czujemy osłabienie. Słusznie wtedy zaczynamy się zastanawiać, jak temu zapobiec i często sięgamy po wyroby farmaceutyczne, które pomogą nam wzmocnić odporność. Tymczasem o wzmocnienie odporności warto zadbać domowymi sposobami – smacznie i naturalnie.

akcesoria-do-grzancow-min
04.11.2020

Akcesoria do grzańców – z nimi zrobisz pyszny, rozgrzewający napój

Grzaniec cieszy się popularnością w okresie jesienno-zimowym. Wielu osobom kojarzy się ze świątecznym nastrojem i jarmarkami, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by rozgrzewać się nim wcześniej. W cyklu Dobre rzeczy wybraliśmy akcesoria, które pozwolą wam cieszyć się pysznym grzańcem!

Bidon to nie tylko modny gadżet
10.08.2020

Bidon na wodę smakową i domowy izotonik - praktyczny gadżet nie tylko dla sportowców

Bidon to poręczny sposób, żeby w każdym momencie dnia mieć przy sobie porcję wody np. smakowej lub domową wersję izotoniku. Kupując bidon warto wziąć pod uwagę nie tylko ładny design, ale także zastosowanie. Oto 8 propozycji z polskich sklepów i porady, jak udoskonalić w kuchni napoje do bidonów.

maia
12.06.2020

Maia Sobczak i triki na jedzeniowe resztki, o których nie śniłeś

Wyrzucając do kosza jedzenie, marnujemy nie tylko sam produkt, ale też pieniądze. Tracimy okazję do kreatywnego, zdrowego i pysznego gotowania. Maia Sobczak, ekspertka w dziedzinie #mynowaste i autorka książek kulinarnych, podpowiedziała dla nas najprostsze triki na niedoceniane resztki.

Witaminy na wiosnę i lato. Oto warzywa do samodzielnej uprawy
15.04.2020

Witaminy na wiosnę i lato. Oto warzywa do samodzielnej uprawy

Wraz z pierwszymi promieniami słońca chcemy mieć większy kontakt z naturą. W czasach epidemii przyjemność wychodzenia na zewnątrz jest mocno ograniczona. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby ten czas przeznaczyć na uprawę owoców, warzyw i kwiatów jadalnych. Oto nasze propozycje na proste rośliny, które dostarczą niezbędnych witamin.

sos_winegret
23.09.2010

Winegret - najważniejszy z sosów

Ma trzy główne składniki: ocet, dodatki i oliwę. Genialnie prosty, fantastyczny w smaku. Co o nim trzeba wiedzieć?