Ciepłe lody to dla wielu osób smak dzieciństwa. Na przykład były często spotykane w sklepikach szkolnych. Lody na ciepło to zaskakujący kulinarny wynalazek. Ciepłe lody to po prostu kremowa masa umieszczona w wafelkowym rożku i zanurzona w polewie czekoladowej lub posypana kolorową, cukrową posypką. Ciepłe lody jako słodka i lepka pianka w chrupiącym wafelku smakowała nie tylko dzieciom. Podpowiadamy, jak zrobić ciepłe lody w domu. Oto nasz prosty przepis na ciepłe lody, który będzie idealny na podwieczorek.
Ciepłe lody / fot. StockFood
(średnia 4.47 z 154 głosów)
Podobne przepisy: bezyPorady
Ciepłe lody zawierają w przepisie:
- sparzone białka z dwóch dużych jajek
- barwnik spożywczy w żelu
- wafelki do lodów
Wypróbuj przepis na domowe lody
Aby przygotować łatwy przepis na ciepłe lody należy zaopatrzyć się w garnek, mikser, termometr cukierniczy, specjalny rękaw cukierniczy oraz końcówki przydatne do ozdabiania tortów. Gotowe lody na ciepło można udekorować pokruszonymi orzechami, posiekanymi suszonymi owocami lub rozpuszczoną czekoladą. Ciepłe lody będą ładnie się prezentować w wafelkach o różnych kształtach, tradycyjne rożki albo muszelki? Wybór należy do was!
Komentarze